Književni KIŠobran

Književni KIŠobran je dvojezična manifestacija (na srpskom i mađarskom jeziku) koju organizira Gradska biblioteka Subotica i Književna zajednica Subotice. Prvi put su je organizirali 2007. godine i uspjeh manifestacije je potaknuo organizatore da ju svake godine ponove. Cilj skupa i pratećih događanja je posvetiti više pozornosti djelu ovog svestranog pisca i subotičkoj publici približiti njegov značaj.

Književni KIŠobran posvećen je liku i djelu Danila Kiša, književniku koji je rođen u Subotici. Ova dvodnevna manifestacija sastoji se iz tribine-savjetovanja i predstavljanja djela koja su vezana za djelo Danila Kiša odnosno za moderne tijekove književnosti. Manifestacija je međunarodnog karaktera, a ugostila je dosad književne kritičare i povjesničare književnosti iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Srbije, pa čak iz Japana. Izlaganja o recepciji Kiša i srpske književnosti u drugim kulturama predstavljaju značajni prilog izučavanju srpske književnosti.

 

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“