Preporučamo

Damir Mađarić:
Kako smo od bankrota spasili mamu i tatu

Kako smo od bankrota spasili mamu i tatu

«Roditeljima bi trebalo zabraniti da psuju. I da čine mnoge druge stvari, ali onda vjerojatno ne bi bili roditelji» Tako mudruje djevojčica Petra koja sa sestrom Jelenom i psom Lorijem vodi dnevničke zapise. Roman započinje dnevnikom psa-pisca koji nam pripovijeda o zgodama i peripetijama koje su pratile njegov dolazak u obitelj u kojoj nije podjednako željen od svih članova. Psa, naravno, žele djeca dok se mama tome žestoko protivi. Tu je i kućni mačak Roko, u početku Lorijev suparnik, koji izaziva revolt i ljubomoru, kasnije saveznik i prijatelj.

U romanu se pustolovna, fantastična i dijelom kriminalistička radnja odvija uzbudljivo kao na filmu i tako se otkriva unutrašnji ustroj obitelji koja se u tom globalističkom i kapitalističkom sustavu bori za svakodnevnu egzistenciju. Tema je suvremena i više nego aktualna. Preporučam ovaj roman i zbog izvrsno napisanih životnih dijaloga i monologa, zbog humora, obilja zabave i smijeha koji pršte iz gotovo svake stranice.

Roman Damira Mađarića Kako smo od bankrota spasili mamu i tatu autorov je prvenac. Gotovo da čitalac ne povjeruje. Čini se, naime, da pisac ima iza sebe metar romana, tako mu pisanje ide od ruke.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“