Preporučamo

Sanja Polak:
Pobuna Pauline P.

Pobuna Pauline P.
S Paulinom P. upoznata su već gotova sva djeca, a ova fenomenalna junakinja Sanje Polak svoje mjesto pronašla je i u obveznoj školskoj lektiri.
Paulina P. krenula je u osmi razred i nepovratno ušla u pubertet. Ona je razgovorljiva, puna ideja, snalažljiva i maštovita. Svoju životnu školu odrađuje promatrajući kako se ponašaju njezini roditelji, prijatelji, bake, profesori ili susjedi. Gleda, sluša i razmišlja što joj se događa. Ponekad šuti i samo razmišlja o pobuni, a ponekad glasno i jasno daje do znanja da je pobuna na pomolu. Paulina P. je suvremeno dijete. Ima mobitel, i to najnoviji model, koristi se MSN–om, govori o HNOS–u, ide u šopinge u H&M u Graz i čuvanjem djece zarađuje iznose slične prosječnoj mjesečnoj plaći.
Paulina P. uopće ne voli čitati, i to nerado i rijetko čini kao i ostatak njezinih vršnjaka. Je li rješenje u tečaju brzog čitanja, u kritizerskom odbacivanju svega napisanoga ili u izbjegavanju knjižnica u širokom luku – otkrijte sami čitajući Pobunu Pauline P.
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“