Preporučamo

Sanja Pilić:
Maša i Božić

Maša i Božić

       U susret božićnim blagdanima preporučamo vam prigodnu knjigu o Božiću koju je napisala Sanja Pilić, jedna od najpoznatijih hrvatskih književnica za djecu. Između ostalog autorica je poznata i po simpatičnom serijalu priča odnosno slikovnica o Maši. Četvrta u nizu priča nosi naslov Maša i Božić.

        Maša ima osam godina i voli sanjariti. Ona je znatiželjna, vedra, maštovita i veoma se veseli Božiću, baš kao i većina njezinih vršnjaka. Božić je najljepši praznik u godini, no Maša zna da oni koji ga moraju provesti sami ne misle tako. Ponesena blagdanskim raspoloženjem Maša je pokušala pokrenuti sve ljude iz ulice jer „tko kaže da se bajke nalaze samo u knjigama: katkad su one i dio naših života. A dobri ljudi i djeca obično stvaraju bajke svojim djelima i onda se čini da je svaki dan Božić u kojem sve želje mogu biti ispunjene! Zar ne?".

       Ove iznimno zanimljive kratke priče o Maši idealne su za početnike koji uče čitati i djecu u nižim razredima osnovne škole. Pisane su većim slovima i upotpunjene lijepim, životnim i velikim ilustracijama Katarine Halužan.

 

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“