Preporučamo

Silvija Šesto:
Tinuninu

Tinuninu

    Na policama Gradske knjižnice Subotica možete pronaći knjigu Silvije Šesto pod nazivom Tinuninu s nekoliko interesantnih i obećavajućih podnaslova „prva pomoć za djecu”, „obrana i zaštita od odraslih”, te „knjiga samopomoći od kolijevke pa do roba”.

   Kao što se po naslovu i podnaslovima može nasluti, knjiga Tinuninu je nekonvencionalna. To je zbirka različitih tekstova koje povezuje humor blizak djeci i mladima. U Tinuninu pored kratkih priča, pjesama, igrokaza možete pronaći objašnjenje kako se analizira pjesme, primjere dobrih ispričnica, razne šale, neočekivane dosjetke, a neke priče ostaju otvorenoga kraja s pozivom na kreativni literarni čin: završiti priču, odgonetnuti enigmu i slično. Knjiga Tinuninu ima i „rubriku” samopomoći u kojoj se govori na koji način što lakše prebroditi ili „preveslati" školu, zašto je lektira dobra za zdravlje, te kako slova mogu odigrati ulogu vitamina u odrastanju.

   Tinuninu je štivo koje bi trebao pročitati svaki osnovac. Odlično za zabavu u svakom trenutku. To potvrđuje i činjenica da je 2012. godine autorici ove knjige pripala prestižna nagrada „Grigor Vitez“.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“