Preporučamo

Zoran Ferić :
Anđeo u ofsajdu

Anđeo u ofsajdu

Zbirka priča „Anđeo u ofsajdu“ dobila je najvažnije hrvatske književne nagrade te pohvale svih hrvatskih kritičara, a na prvom mjestu top lista knjiga je bila gotovo dvije godine. Nakon što je prošlo više od deset godina od njena objavljivanja može se reći da je to jedna od najvažnijih domaćih proznih knjiga u prvom desetljeću ovog stoljeća te da je upravo ona ustoličila Ferića na sam vrh hrvatske književnosti.

 Zbirka priča „Anđeo u ofsajdu“ s puno humora, ali na jedan pomalo bizaran i za nečiji ukus poremećen način secira ljudsku glupost, nerazumijevanje, primitivizam i licemjerje. I sam Ferić često ističe kako u svojim pričama opisuje paranoje običnog čovjeka i vlastite užase. Cinizam i crni humor Ferićevi su aduti kojima osvaja čitatelje svih dobnih skupina ali i kritiku koja ga često naziva začetnikom neke nove vrste hrvatske proze. Za zbirku priča „Anđeo u ofsajdu“ dobiva Nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo 2000. godine i nagradu za prozu Ksaver Šandor Gjalski, potvrđujući tako svoje umijeće u pisanju kratke forme.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“