Preporučamo

-:
Moj prvi hrvatski rječnik za djecu i odrasle

Moj prvi hrvatski rječnik za djecu i odrasle

Moj prvi hrvatski rječnik je prvi jednojezični rječnik hrvatskoga jezika za djecu predškolske i rane školske dobi. Na 120 stranica nalazi se 876 natuknica, a objašnjeno je oko 1500 riječi s ilustracijama poznatih ilustratora za djecu (Ninoslav Kunc, Pika Vončina) i originalnim fotografijama (Andrija Zelmanović). Knjiga je u tvrdom uvezu.

Moj prvi hrvatski rječnik ističe se upravo time što nije samo slikovni rječnik i nije prijevod, već je pisan za našu djecu (autorica teksta Lara Hölbling Matković), govori o njima prepoznatljivim predmetima i kulturološki je vezan uz njihov zavičaj (ilustracije i definicije vezane su uz Hrvatsku). Rječnik je namijenjen i roditeljima, odgojiteljima i nastavnicima. Njima će pomoći da na radoznala dječja pitanja odgovore sažeto i jasno, rečenicom i slikom koja je djetetu bliska i razumljiva.

Učinite prve radosne korake u svijet čitanja, pisanja i znanja uz Rječnik hrvatskoga jezika.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“