Preporučamo

Miro Gavran:
Kako je tata osvojio mamu

Kako je tata osvojio mamu
„Ovo je neobična priča o čovjeku koji je bio toliko glup da je morao iznova osvajati ženu koju je već jednom osvojio.”
Glavni lik je Antun, jedinac koji živi u siromašnoj obitelji. Mama mu je magistra kemije, ali ne radi u struci, nego u trafici. Tata mu radi kao skladištar u tvornici te je izumitelj koji radi patente za automobile. Patent je uređaj u automobilu koji štedi energiju. Njegove patente niti jedan proizvođač automobila ne želi kupiti zbog toga je jako nesretan.Antun na Sljemenu upoznaje djevojčicu po imenu Bernarda koja mu pomaže u teškim trenutcima. On se polako zaljubljuje u nju, a kasnije i ona u njega. Njegovu majku, Anu, živcira što njen muž, Josip, svo svoje vrijeme provodi u svojoj radionici gdje radi na dvanaestom patentu te nikad nije s njom i Antunom. Zbog toga se oni često svađaju.Nakon nekoliko uzastopnih svađa njegova majka se odluči odseliti svojoj majci.
Pročitajte priču o dječaku koji koji teško podnosi činjenicu da njegovi majka i otac ne žive više zajedno, pa uz pomoć djevojčice koju simpatizira čini sve ne bi li njegov otac ponovno osvojio njegovu majku.
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“