Preporučamo

Vedrana Rudan:
Amaruši

Amaruši
     Amaruši je roman o ljubavi, djelo u kome se junakinje bore za život na život i smrt. Junakinje? Nema junaka? Ili ipak ima jedan?
    Brak, preljuba, odlazak, povratak, djeca, nezaposlenost, Avganistan, ljubav - sve viđeno kroz oči djevojčice Amaruši.
    „Amaruši” – zapravo je ime djevojčice koja iz „žablje perspektive” gleda veliki svijet, pun tragikomičnih odnosa, malih bizarluka, gorkog cinizma i obične ljudske gluposti.
    O svijetu u kojem Amaruši živi čitatelji saznaju kroz ono što ona čuje kod mame ili tate, odnosno kod bake. Roditelji donose socijalni dio priče zbog očeva gubitka posla i pokušaja da izlaz iz situacije potraži čak u Afganistanu, a baka sentimentalni, s obzirom na to da ju je upravo ostavio muž zbog mlađe žene.
   Cijela knjiga je napisana u dijalogu, bez deskripcija i didaskalija, kao transkript blesave zabavne emisije s neobičnim gostima.
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“