Preporučamo

Philippa Gregory:
Gospa od rijeke

Gospa od rijeke
„Gospa od rijeke” snažan je i očaravajući roman koji obiluje strašću i legendama, i u kojemu autorica pripovijeda priču o majci Bijele kraljice, neustrašivoj lady Rivers.
Kao potomak riječne božice Meluzine, Jacquetta je naslijedila dar i sposobnost gledanja u budućnost. Tijekom posjeta stricu upoznaje Ivanu Orleansku, neobičnu i hrabru mladu ženu koja će uskoro završiti na lomači pod optužbom da je vještica. Udavši se za vojvodu od Bedforda, engleskog regenta u Francuskoj, Jacquetta se upoznaje s tajanstvenim svijetom znanja i alkemije. Kao mlada i bogata udovica, nakon iznenadne vojvodine smrti, potajno se udaje za njegovog paža, zanosnog Richarda Woodvillea. Njih se dvoje vraćaju u Englesku na dvor kralja Henrika VI. gdje Jacquetta postaje bliska i odana prijateljica novoj kraljici.
I tako se kolo sreće okreće, a s njime i sudbina engleskog prijestolja na koje dolazi bijela ruža Yorka. Kakve će to promijene i novine donijete u životu Jacquette, doznajte sami.
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“