Preporučamo

ilustratorica Dagmar Franolić:
Leteći sag i druge ruske bajke

Leteći sag i druge ruske bajke
Pozivamo kako djecu, tako i odrasle da zaplove čudesnim svijetom ruske bajke! Preporučujemo knjigu „Leteći sag i druge ruske bajke“, tiskanu koncem 2014. godine, koju je ilustrirala Dagmar Franolić.

Ovo je drugi dio dvodijelne zbirke ruske usmene književnosti u kojoj se nalazi 13 narodnih ruskih bajki od kojih su mnoge prvi puta dostupne na hrvatskome jeziku. Srodnost slavenskih bajki, pa tako i ruskih s hrvatskima i srpskima, obradovat će vas susretom s poznatim likovima poput Baba Jage ili pak novima kao što je Koščej Besmrtni. Pouka i razuđenost izvanrednog teksta ovih ruskih bajki zaokružene su toplinom i nježnošću likovne popudbine knjige. Riječ i slika su srasli gradeći nezaboravni svijet zahvaljujući poetici kolora ilustratorice Dagmar Franolić.

Ova knjiga nikoga ne ostavlja ravnodušnim jer predstavlja višestruko oplemenjujuće čitalačko iskustvo.
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“