Preporučamo

Zvonimir Balog:
AnaTomiJa Crvenšlapica

AnaTomiJa Crvenšlapica

Ova Balogova zbirka stihova i priča podijeljena je na dva dijela. U dijelu „Anatomija” okupljeno je više od osamdeset pjesama, dok ćemo u „Crvenšlapici” pronaći preko stotinu kratkih priča. Pjesme počivaju na leksičkoj igri i tipično su aforističnog karaktera. Autor raslojava dulje riječi na morfeme koji samostalno čine nove riječi i iz te spretne kombinatorike njihova značenja proizilazi duhovitost. Prozni tekstovi, osim na igri riječi, temelje se na nonsensu, pretjerivanju, humoru i ironiji.

Snaga Balogovih tekstova je u jezičnoj imaginaciji kojom stvara naoko apsurdan svijet, ali nerijetko u njemu možemo pronaći i smisao, uvijen u ironično ruho, koji nam često može otkriti mnogo toga o nama samima i onima koji nas okružuju.

Poigravajući se riječima i komentirajući ih na neobičan način, autor postiže čudesne efekte koje krasi profinjeni humor.

Maestro hrvatske književnosti za djecu ni ovaj put nije iznevjerio svoje vjerne čitatelje. Riječ je o čudesnoj knjizi koja nikoga ne će ostaviti ravnodušnim i – ozbiljnim.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“