Preporučamo

Ljubica Kolarić-Dumić:
Ja se mraka ne bojim

Ja se mraka ne bojim

Zbirka pjesama hrvatske spisateljice s naših prostora, Ljubice Kolarić-Dumić iz Srijema, namijenjena je svoj djeci, posebice onoj najmanjoj, koja mogu pored stihova uživati u izvrsnim ilustracijama Vjekoslava Voje Radoičića.

Pjesnikinja ohrabruje i potiče djecu da budu osjetljiva na ljepote svijeta i otvorena dobroti svih bića i pojava, te na neobičan način obrće ustaljene obrasce poimanja stvarnosti. Tako mrak više ne dolazi da plaši djecu, nego da oslobodi od straha i otkrije nešto lijepo – zar bismo mogli vidjeti zvijezde i Mjesec da nema mraka? Stihovima se razlijeva vedrina, jednostavnost i životna radost koja se s lakoćom udomljuje u dječje duše. S ljubavlju se gradi povjerenje i pouzdanje u sve ono što je stvoreno, te se kroz stihove djecu uči kako prebrođivati životne poteškoće.

Svatko tko bude pročitao ovu knjigu neće više imati straha ne samo pred mrakom, nego ni pred čime u životu. Slikovnicu toplo preporučujemo djeci i roditeljima, te osobito vrtićima zbog toga što posjeduje i notni zapis uglazbljene pjesme „Ja se mraka ne bojim“.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“