Preporučamo

Eric Schmidt, Jared Cohen :
Novo digitalno doba

Novo digitalno doba

Eric Schmidt izvršni je predsjednik Googlea od 2001. godine, a Jared Cohen je direktor odjela za nove ideje. U svim ocjenama i recenzijama ove knjige isticana je činjenica da su je napisala dvojica najkompetentnijih ljudi za to područje na svijetu, da nema od njih kvalificiranijih osoba da predviđaju kako će sve šira primjena interneta i napredne informatičke tehnologije utjecati na razvoj svijeta. Autori tvrde da će te promjene biti brze i dramatične, te da će sljedeća generacija živjeti sasvim drukčije od onoga kako mi živimo danas.

Londonski dnevnik „The Guardian” za ovu knjigu kaže da je to „najambiciozniji pokušaj da se nacrtaju konture svijeta koji će nastati kao posljedica penetracije elektronskih mreža u svaki kutak svijeta i svaki vid ljudske aktivnosti”.

Autori tvrde da će cijeli svijet i njegovih osam milijardi stanovnika u potpunosti biti umreženi mnogo brže nego što to itko očekuje, a da će to umrežavanje sasvim promijeniti naš svakodnevni život apsolutno u svim njegovim aspektima. Obojica su jako optimistična kada govore o budućnosti, uvjereni su da će novi svijet biti mnogo bolji od ovog današnjeg, te da će nova tehnologija donijeti ljudima izuzetno mnogo dobroga, ali i jednu nevolju. Ova knjiga otkriva što će se zbivati pojedincima, državama, medijima, terorističkim grupama, korporacijama. Običan građanin postat će mnogo moćniji, ali će u tom novom svijetu u nekim sferama dosta i izgubiti, posebno, ako neće paziti, kada je privatnost u pitanju.

„Autori su jedinstvenog razmatranja o tehnologiji i uređenju svijeta. Čak i oni koji se s nekim njihovim zaključcima ne slažu mogu mnogo naučiti iz ovog toma koji tjera na razmišljanje”, rekao je Henry Kissinger.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“