Preporučamo

Jo Nesbø:
Fantom

Fantom
‘Fantom’ je deveti nastavak u serijalu romana o detektivu Harryju Holeu koju majstorski potpisuje Jo Nesbø, a još jednom donosi uzbudljive, te u posljednjih nekoliko nastavaka često uznemirujuće događaje i zločine koje ovaj neobični detektiv pokušava riješiti.
Priča započinje kad Oleg, sin Rakel koja je Harryjeva ljubav života, dječak kojemu je Harry pomogao odrasti, bude uhićen zbog ubojstva. Harry neće moći prihvatiti da je Oleg ubojica, dok se istovremeno čitatelj i Harry prisjećaju kako je Olegova majka ostavila Harryja da zaštiti svog sina od svih strahota koje su sastavni dio Harryjeva života.
No, loše stvari ipak su sustigle njenog dječaka, stoga će se Harry odlučiti vratiti kući nakon tri godine izgnanstva, pokušavajući dokazati Olegovu nevinost, u isto vrijeme tražeći pravog ubojicu. Iako Harry više nije formalno detektiv, njegova potraga će ga odvesti duboko u podzemlje svijeta narkotika gdje će saznati za pojavu nove droge koja postaje sve popularnija iz dana u dan. Droga dolazi u obliku violine, a njena je posebnost u tome što štiti korisnika od smrtonosnog predoziranja, izazivajući mnogo veću ovisnost od bilo koje druge poznate droge.
Ova Harryjeva istraga bit će najosobnija od svih dosadašnjih, a Harry će saznati ne samo neugodnu istinu o dječaku kojeg je gotovo smatrao svojim sinom optuženim za ubojstvo kolege ovisnika, već i stvari vezane uz vlastitu prošlost i sadašnjost…
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“