Preporučamo

Nada Mihelčić:
Medalja za hrabrost i druge priče

Medalja za hrabrost i druge priče

Rukopis „Medalja za hrabrost“ sadrži četiri priče za koje nitko od nas nije posve siguran jesu li se zaista dogodile, ali mislimo da će vam se jako svidjeti, posebno onoj djeci koja su učenici trećeg, četvrtog ili petog razreda.
Nada Mihelčić ponovo se dokazala kao izvrsna spisateljica i dobra poznavateljica djece. Kada ih budete pročitali shvatit ćete kako nije uvijek dobro vjerovati samo onom prvom dojmu koji nepoznati ostave na nas. Vidjet ćete kako se, ako im samo pružimo priliku da se dokažu, naizgled neugledni, slabi i siromašni često pokažu u sjajnom svjetlu pa poželiš da upravo netko od njih bude tvoj najbolji prijatelj. Govori i o dobrobitima imanja kućnih ljubimaca, jer nas uče biti boljim bićima, o važnosti prijateljstva i svim drugim, malim i jednostavnim, ali važnim i nadasve ljudskim vrlinama.
U četiri priče (Medalja za hrabrost, Dječak koji je volio ružičastu boju, Rođendan i Jedanaest metara) Nada Mihelčić na svoj specifičan, duhovit i autorski upečatljiv način razbija stereotipe i kroz humane priče dokazuje kako je baš svako biće na ovom svijetu vrijedno poštovanja.

Nenametljivo poučna i pozitivna knjiga.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“