Preporučamo

Agnés de Lestrade & Valeria Docampo:
Velika tvornica riječi

Velika tvornica riječi

Svi smo se našli u situaciji da biramo i premjeravamo vlastite riječi jer nismo sigurni kako izraziti svoje misli i osjećaje.

Dječak Fileas, glavni junak slikovnice „Velika tvornica riječi“, živi u zemlji u kojoj se riječi kupuju. Ljudi gotovo uopće ne govore jer su riječi jako skupe. Djevojčica Silva ima rođendan. Fileas je siguran u svoju ljubav prema Silvi, ali nema novca za riječi kojima bi to iskazao. Hoće li njegov trud biti dovoljan?

Ova divna umjetnička ilustrirana knjiga belgijske autorice Agnés de Lestrade osvaja poetskom igrom riječi, toplinom izraza i raskošnom likovnošću za koju je zaslužna Valeria Docampo. U tek nekoliko riječi ova knjiga govori o ljubavi, o želji, o konzumerizmu, o nježnosti, o srodnim dušama i, možda najvažnije, o tome da se u životu jednostavno treba ohrabriti i pokušati.

Iskrenost se uvijek prepoznaje.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“