Preporučamo

Marko Gregur:
Divan dan za drinkopoly

Divan dan za drinkopoly

Marko Gregur je jedan od boljih mladih kratkopričaša današnje hrvatske književne scene koji je za zbirku priča „Divan dan za drinkopoly“ dobio nagradu Prozak za godinu 2012.
Realistične vješto ispletene priče donose nam „male junake“, obične ljude u svojim svakodnevnim ritualima, navikama i smješnotužnim dogodovštinama. Opsesivna radnja ljudi našeg mentaliteta koja se usred podrazumijevanja prešućuje, a koju Gregur suptilno ugrađuje u osnovne tijekove svijesti i radnje likova, jest alkoholizam. Njegovi likovi skloniji su popuštanju negoli zaoštravanju, bijegu negoli suočavanju s realnošću, dnevnim užicima i svakodnevici koja život znači, a autor im pristupa u blagosti i s razumijevanjem. U pozadini gotovo svih priča osjeti se pulsiranje grada kao živoga organizma u kojem se junaci ne mogu do kraja snaći i ostvariti.
S ovom knjigom siva svakodnevica postaje solidnija, podnošljivija i draža, a dan postati dobar!

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“