Preporučamo

Mirjana Mrkela:
Mea, mlađa sestra

Mea, mlađa sestra
Glavna junakinja Lidija je Zadranka i zatičemo je kao učenicu osmog razreda. Odlična je matematičarka, ali unatoč tome zabrinuta hoće li se upisati u željenu srednju školu. Osim nje i njenih roditelja, u istoj kući živi i stričeva obitelj, a rodbinske su veze vrlo jake, kao i utjecaj seoskog miljea s kojega svi potječu.
Nadalje ćemo pratiti Lidijino suočavanje s ozbiljnim i neozbiljnim problemima, od kojih je najvažniji rođenje njezine sestrice.
Kao i u prošloj uspješnici Mirjane Mrkele pod naslovom „Dragi Olivere“, obiteljska je sreća središnja tema ovoga realističnog romana, koji će tinejdžere i ostale čitatelje osvojiti svojom iskrenošću i šarmantnim, uvjerljivo prikazanim likovima za koje je spisateljica pronašla inspiraciju u svojoj neposrednoj okolici.
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“