Preporučamo

Ljiljana Jelaska:
Vesele boje, tvoje i moje

Vesele boje, tvoje i moje

Ljiljana Jelaska je prije dvije godine objavila poetsku zbirku „Vesele boje, tvoje i moje” za koju je iste godine osvojila književnu nagradu Albatros. Zbirku prepunu vedrih, duhovitih i poučnih pjesama ilustrirao je slikar Mate Lovrić te se vizualno i poetsko ruku pod ruku kreću u izuzetno kreativnom smjeru.

Pjesme Ljiljane Jelaske osvajaju toplinom bliskosti i radošću čitanja. Pjesme su pune ritma, zvuka i slika doživljenih svim osjetilima. Popis motiva iz dječjeg, životinjskog i svijeta uopće koji zaokupljaju maštu spisateljice i čitatelja sadrži bezbroj nijansi i varijacija. Iz njih izvire ljepota, ali i pouke roditeljske ljubavi jer dijete zauzima posebno mjesto. Ono je u središtu autorske i ljudske pozornosti.

Božidar Prosenjak u pogovoru knjige piše: „Ljiljana Jelaska je ime koje vrijedi zapamtiti“, a mi dodajemo kako knjige Ljiljane Jelaske prije svega vrijedi posuđivati i čitati.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“