Preporučamo

Papa Franjo:
Radost naviještanja

Radost naviještanja
Optimizam u vremenu sve izraženije pesimistične slike svijeta obilježene krizama, ratovima, financijskim i industrijskim krahovima, a na osobit način i padom na moralnomu i duhovnomu planu izuzetna je rijetkost. Papa Franjo upućuje riječ nade i ohrabrenja ne samo vjernicima, nego svim ljudima dobre volje u zbirci kateheza „Radost naviještanja“.

Naglašavajući lik Krista kao ideal za čovjeka, Papa poziva na temeljitu obnovu. U svojim katehezama naglašava kako ekologija čovjekai ekologija okoliša idu zajedno, a na putu nutarnje obnove osobito ističe likove mučenika koji su svojim životom svjedočili ono što su vjerovali, među kojima je i velik broj onih koji i u današnje vrijeme zbog vjere bivaju pogubljeni. Silovitost takva pristupa u vremenu u kojemu je moguće izgubiti život zbog toga što slijediš svoj put obeshrabruje, ali Papa podsjeća kako u takvu svijetu Bog gradi zajednicu ljudi, ljudi na čiju savjest, milosrđe, brigu za sebe i bližnjega računa u svijetu. Na takvim temeljima papa Franjo gradi nadu u čovječanstvo i poziva na radosno svjedočenje životom, a svojim iskrenim i duboko proživljenim duhovnim obraćanjima pronalazi put da Božja riječ dospije do srca svakoga čovjeka.

„Dragi prijatelji, radost! Ne bojte se biti radosni! Ne bojte se radosti! One radosti koju nam daje Gospodin kada mu puštamo da uđe u naš život, kada puštamo da on uđe u naš život i poziva nas da iziđemo iz sebe na periferije života i naviještamo evanđelje. Ne bojte se radosti. Samo radosno i hrabro!”
Papa Franjo
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“