Preporučamo

Rachel Naomi Remen:
Priče koje iscjeljuju

Priče koje iscjeljuju

Liječe li bolest samo lijekovi i napredni medicinski tretmani?

Srce je pumpa i na fizičkoj razini potrebno mu je davati najbolje lijekove koje medicina nudi. Ali mi smo više od strojeva. Prava epidemija u našoj kulturi nije samo fizička srčana bolest; nego i nešto što nazivam emocionalnom i duhovnom srčanom bolešću.

Rachel Naomi Remen liječnica je čije su djetinjstvo obilježili trenuci provedeni s voljenim djedom. Nedjeljom, za kuhinjskim stolom, slušala bi priče svoga djeda natopljene iskonskim životnim sokom te bi razgovarali o vjeri, Bogu, smislu života. Priče su jezik zajednice. Na priče se ne može replicirati jer su naši životi jedinstveni. Ta jedinstvenost je ono što nam daje vrijednost i značenje. No, pričajući priče doznajemo u čemu smo slični, što nas sve povezuje, što nam pomaže prevladati izolaciju koja nas odvaja jedne od drugih i same od sebe.

Tople i dirljive priče u knjizi „Priče koje iscjeljuju“ stvarna su iskustva pacijenata oboljelih od raka koje je autorica Rachel Naomi Remen vješto ispripovijedala. Čitanjem priča ćemo možda moći iscijeliti neke svoje rane te se radovati onom najvažnijem - samom životu.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“