Preporučamo

Roman Simić Bodrožić i Manuel Šumberac:
Baba Jaga i div Zaborav

Baba Jaga i div Zaborav

Baba Jaga? Upitate li za nju, svatko će vam drukčiji odgovor dati: netko veli Suncu kuma, netko kaže vještica, jednomu je pomogla, drugoga bome i pojesti htjela. Svi se slažu da je strašna, ali nitko ne zna ni kada je ni zašto takvom postala. Sigurno je jedno: za vijeka se svojega svakakvih čuda nagledala, a sad je evo u priči kakvu ne poznaje.

Raskošnu slikovnicu „Baba Jaga i div Zaborav” načinio je autorski dvojac: pisac Roman Simić Bodrožić i ilustrator Manuel Šumberac. U ovoj suvremenoj verziji bajke autor je Babi Jagi odlučio dodijeliti ne sporednu već glavnu ulogu. Smjestio ju je u njezino uobičajeno okruženje: na rub šume, u kuću na kokošjim nogama s lubanjama kao svjetiljkama, ali je promijenio njezinu poziciju. U ovoj priči ona treba riješiti određene zadatke, prevaliti neke prepreke i pri tome treba pomoć. Napao ju je div Zaborav i odnio joj njezine tri haljine: bijelu, crvenu i crnu (mladost, zrelost i starost). Mora poći u Taj Grad gdje joj Zaborav zadaje zadatke u čijem joj rješavanju pomaže lutka.

Posudi knjigu „Baba Jaga i div Zaborav” na Dječjem odjelu i uz prekrasne ilustracije isprati pustolovine Baba Jage uz koju je svijet mnogo zabavnije mjesto.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“