Preporučamo

Robert Shaw i Stephanie W. Wood:
„Epidemija popustljivog odgoja – zašto su djeca nevesela, nezadovoljna, sebična... te kako im pomoći“

„Epidemija popustljivog odgoja – zašto su djeca nevesela, nezadovoljna, sebična... te kako im pomoći“

Današnji svijet je prepun nezadovoljnih i nesretnih roditelja te djece koja pate, djece kojoj je dosadno, koja su nezadovoljna, nevesela, otuđena, emocionalno hladna, pa čak i nasilna. Knjiga „Epidemija popustljivog odgoja” stiže u pravi čas i kazuje nam kako spasiti dijete i sebe od jedne prave suvremene pošasti.

Na Posudbenom odjelu za odrasle možete pronaći ovu odličnu knjigu Roberta Shawa i Stephanie W. Wood o pretjerano popustljivom odgoju, posljedicama gubitka roditeljskog autoriteta i mitu o bajkovitom roditeljstvu kojima se stvara sve više razmažene djece. Autori kritički preispituju ogromnu štetu koju je popustljivo roditeljstvo nanijelo razvoju djeteta kao npr. to da „kada dijete nauči kako je prkos dobar način za dobivanje onoga što želi, ono će stvari koje dobiva zapravo doživljavati kao zamjenu za stvarnu ljubav“ te da se „takvo dijete osjeća usamljeno i napušteno čak i dok prima darove”. Duboko ukorijenjena i dominantna „ideologija sretnog djeteta” izjednačava ljubav i odgoj, disciplinu i traumu što je razlog sve većoj prisutnosti razmaženosti u društvu.

„Epidemija popustljivog odgoja" je poziv roditeljima da preuzmu odgovornost za svoju djecu i pruže im ono što stvarno trebaju da bi rasla i razvijala se, voljela na pravi način i sebe i druge.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“