Preporučamo

Maja Brajko-Livaković:
Milijunaši

Milijunaši

Ako volite čitati romane namijenjene mladima koji su puni akcije, neizvjesnosti i događaja, a uz to su nabijeni emocijama pa se doimaju kao uzbudljivi film svakako trebate pročitati knjigu Milijunaši.

U knjizi upoznajemo dva svijeta. Na jednoj strani je srednjoškolac Luka i njegov otac, bogati poduzetnik, koji može obitelji osigurati sve, od luksuznog stana do skupe odjeće. Nasuprot njemu je siromašna djevojčica Vana iz njegova razreda, koja živi u kvartu malih neuglednih kuća. Tinejdžer Luka ponosan je i pomalo prepotentan, divi se ocu, zanosi se planovima o stjecanju bogatstva, mašta o vožnji očeva automobila i o tome kako će sve to zadiviti njegovu buduću djevojku. Međutim, u utrci za bogatstvom otac se upušta u sumnjive poslove izgradnje marine u svom rodnom mjestu Valici. Zbog ekonomskog interesa bit će uništene prekrasne male plaže i doći će do ekološke katastrofe. Djevojčica Vana postaje Lukina prijateljica, pomaže mu sagledati stvarnost na drugačiji način, pomaže mu u sazrijevanju, a između njih se na kraju rađa i ljubav.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“