Preporučamo

David Baddiel:
Agencija za roditelje

Agencija za roditelje
Zasigurno je svako dijete poželjelo imati roditelje koji ga neće tjerati da ide u školu, pospremati krevet, pisati domaću zadaću ili jesti puno voća i povrća. Vrijeme je da takvi zavire u Agenciju za roditelje po svoje roditelje iz snova. Devetogodišnji dječak Barry odlazi u Agenciju za roditelje s listom od deset razloga zašto mu se njegovi roditelji ne sviđaju, a jedno od njih je i to da su oni JAKO, JAKO, JAKO STROGI. Jednom prilikom će, baš poput Kevina iz legendarnog filma Sam u kući poželjeti promijeniti roditelje! Iznenada će se pojaviti tajanstveno svjetlo i otvoriti će se vrata svijeta u kojem je moguće birati i isprobavati roditelje. I vraćati ih ako si nezadovoljan.
Barry je dobio priliku provesti pet dana s različitim roditeljima koji su mu, svaki na svoj način, pripremali rođendansku zabavu. I dok se Barry muči s odabirom svojih novih roditelja, stvari postaju sve zanimljivije…
David Baddiel u knjizi daje priliku čitatelju da se uživi u ulogu glavnog lika i da isproba sve ono što svako dijete barem jednom u životu poželi i misli da je ispravno. Vodi čitatelja na putovanje pokazujući mu posljedice takvog čina i na taj način daje snažnu poruku mladom čitatelju. S druge strane, za roditelje i nastavnike ova knjiga je iznimno korisna jer ih podsjeti na razmišljanja djece koje ne valja zanemarivati, već ih razumjeti i pravilno usmjeravati kako bi došli do ispravnog zaključka.
Iznimno zabavna, maštovita i poučna priča s proslavljenim ilustracijama razlog su zašto djeca obožavaju ovu knjigu i često započinju svoju avanturu čitanja upravo zbog nje. Obožavatelji Gregova dnevnika i knjiga Davida Walliamsa zasigurno će uživati i u ovoj priči koja je napokon prevedena i na hrvatski jezik.
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“