Preporučamo

Lee Child:
Dvanaest znakova

Dvanaest znakova
Jack Reacher, bivši vojni policajac našao se u vlaku podzemne željeznice New York u dva sata ujutro. U vlaku je bilo svega par putnika, ali jedna mu je putnica zapela za oko, njeno ponašanje ga je zaintrigiralo. Kako bivši vojnik primjećuje koje obični ljudi ne vide, a ta putnica je pokazivala sve ono što je naučio kao vojnik, davala je znakove bombaša samoubojice.
Jack je bio na oprezu, i nakon što ju je dobro proučio pokušao je s njom razgovarati, želio je pomoći ženi. Ali ono što je uslijedilo u tom vlaku koji je išao iz centra grada prema periferiji, iznenadilo je i samog Jacka. Nije bio spreman na takav razvoj događaja, ali Jack ne bi bio on da se nije umiješao, a tom svojom umiješanosti napravio pomutnju.
Nakon toga sve kreće, počinje jurnjava ulicama Manhattana, Jack je čovjek koji ne vjeruje nikome, a jedini kraj je da i najljućem neprijatelju pogleda u oči. Rat u sjenama ulica pun nasilnih, ali i jako vještih vojnika polako Jacka vodi do zagonetke o mladoj putnici vlaka, i spreman je na sve kako bi otkrio istinu, a njegova potraga tek počinje.
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“