Preporučamo

Stephanie Danler:
Slatko-gorko

Slatko-gorko
Bijeg od prošlosti – svi se suočavamo s time u nekom trenutku našeg života, pa tako i mlada Tess. Ne bi li napravila još jedan korak naprijed i ispunila osobne potencijale napušta provincijski grad u kojem je odrasla i seli u epicentar svih svjetskih događanja, New York. S dvadeset i dvije godine postaje puno svjesnija sebe te odlučuje da njen uspjeh leži u svijetu koji mnogima predstavlja samo odskočnu dasku ili prijelaznu fazu koja ih vodi u velike karijere koje nisu mogli ostvariti izvan velegrada. Dolaskom u grad useljava u malu sobicu te se rješava većine stvari koje ju podsjećaju na njen nekadašnji život. Dok velika većina njih odlazi u New York s ciljem i željom da postanu glumci, pjevači, menadžeri ili uspješni dizajneri, Tess želi postati najbolja konobarica u gradu.
Sreća joj se osmjehnula i dobila je posao iz (svojih) snova u restoranu na trgu Union. Prije nego što je postojao taj restoran nitko nije dolazio na trg, a trenutačno je to jedan od najboljih restorana u gradu te je mjesto u potpunosti zaživjelo. Tess ne zna kako je uspjela dobiti taj posao, ali je odlučila kako će je prvi korak – mjesto pomoćne konobarice – u tom luksuznom svijetu dovesti do ispunjenja njezinih najvećih potencijala. Njen posao postaje njezin život, i ljubav prema tome što radi raste iz dana u dan. Želja za znanjem, vinom i hranom postaje joj glavna preokupacija te cijeli svijet počinje doživljavati kroz prizmu okusa. Korak po korak mlada i marljiva djevojka počinje se osjećati sve više uklopljenom u društvo, a time raste i njezin osjećaj pripadnosti. No, osjećaj pripadnosti dovodi je u ljubavni trokut koji je uvlači u još jedan mračan svijet s kojim se mora suočiti.
 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“