Preporučamo

Mladen Kopjar:
Moj tata Indijanac

Moj tata Indijanac

„Moj tata Indijanac”zbirka je četiri radio igre Mladena Kopjara koje su izvođene na Hrvatskom radiju unazad zadnjih 10 godina- „Beskraj zlatnog zamorca”, „Tri brata sunovrata”, „Čuvari bisernog jezera”i naslovna „Moj tata Indijanac”.

Čitajući ovu knjigu upoznat ćete zamorca Zlatka koji želi vidjeti nebo i more, te otkriti koliko je velik beskraj, a na svom putu morat će se suočiti s pakosnim golubom Jožom i krvoločnim mačkom Pandžom. Zatim slijedi priča o trojici seoske braće kojima sudbinu kroji vila Jela i vještica Magda, pa će tako načas postati sunovrati. Susrest ćete se sa životinjama s Bisernog jezera koje će pokušati spriječiti zlonamjeran plan opakog inženjera. Na koncu upoznat ćete Franovog oca, pravog pravcatog Indijanca Bijelo Pero, koji je došao živjeti u Hrvatsku jer se zaljubio u njegovu mamu a ona mjesečari kad je pun mjesec. On je Irokez, smiješno govori hrvatski, trudi se sina naučiti o jedinstvu čovjeka i prirode i priča razne indijanske legende.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“