Vijesti

4.11.2011.

Rekordan broj sudionika iz Subotice u Kvizu „Vesele zamke“ Josipa Ivković i Andrej Kiš putuju za Zagreb

Više od 250 subotičke djece sudjelovalo je u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja koji organiziraju Knjižnice grada Zagreba a u Subotici ga provodi Gradska biblioteka. Ovo je rekordan broj sudionika iz Subotice u odnosu na prethodne godine.

Josipa Ivković, učenica VIII.e razreda Osnovne škole „Ivan Milutinović" iz Male Bosne i Andrej Kiš, učenik VII.b razreda Osnovne škole „Sveti Sava" iz Subotice dobitnici su glavne nagrade, putovanja na Sajam knjiga INTERLIBER u Zagreb na završnu svečanost i dodjelu nagrada koja će biti upriličena 10. studenoga 2011.godine.

Ova informacija objavljena je na web portalu Knjižnica grada Zagreba http://www.kgz.hr/default.aspx?id=2030, dok su utješne nagrade izvučene u Subotici. Dobitnici knjiga (a čega drugog kad je kviz za poticanje čitanja) su:

 1. Jelena Dulić, VIII.r. iz OŠ „Matija Gubec" Tavankut

 2. Ines Peić Tukuljac, V.r. iz OŠ „Matko Vuković" Subotica

 3. Elizabeta Ivanković, VIII.r. iz OŠ „Ivan Milutinović" Subotica

 4. Donna Karan, II.r. iz OŠ „Matko Vuković" Subotica

 5. Matiša Bonić, VII.r. iz OŠ „Sveti Sava" Subotica

 6. Marina Gal, I.r. iz OŠ „Ivan Milutinović" Mala Bosna

 7. Marina Stipančević, II.r. iz OŠ „Pionir" Stari Žednik

 8. Robert Miler, I.r. iz OŠ „Sveti Sava" Subotica

 9. Vanja Vujković Bukvin, III.r. iz OŠ „Ivan Milutinović" Subotica

 10. Valentina Tikvicki, VIII.r. iz OŠ „Ivan Milutinović" Mala Bosna

 11. Martina Horvacki, VII.r. iz OŠ „Vladimir Nazor" Đurđin

 12. Nataša Benčik, IV.r. iz OŠ „Matija Gubec" Tavankut

 13. Katarina Ivković Ivandekić, II.r. iz OŠ „Vladimir Nazor" Đurđin

O Kvizu smo već više puta pisali i vjerujem da već sve znate. Ponovit ćemo samo toliko da je Nacionalni kviz za poticanje čitanja ove godine realiziran pod naslovom „Vesele zamke" u čast 100. obljetnice rođenja Grigora Viteza i prvi put se provodio on - line ispunjavanjem upitnika. Pravo sudjelovanja su imali svi učenici od I. do VIII. razreda osnovne škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku.

Vjerujem da ste uživali čitajući djela Grigora Viteza i rješavajući pitanja. Do nekog novog kviza ili natječaja družite se i dalje s knjigom jer čitanje je, defitinitivno potvrđeno, ponovo u modi!!!!

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“