Vijesti

9.9.2019.

„Ritam odrastanja”- započeo Nacionalni kviz za poticanje čitanja Knjižnica grada Zagreba

Od ponedjeljka 9. rujna 2019. godine započela je nova sezona Nacionalnog kviza za poticanje čitanja Knjižnica grada Zagreba koji u Subotici i okolici u školama gdje se nastava odvija na hrvatskom jeziku provodi Gradska knjižnica Subotica.

Naslov Kviza je Ritam odrastanjaa organiziran je uz Mjesec hrvatske knjige koji ima temu „U ritmu čitanja”Važna novina je da je ove godine Kviz redizajniran, odnosno prilagođen prikazu i rješavanju na pametnom telefonu. Pravo sudjelovanja u Kvizu imaju svi učenici od V. do VIII. razreda osnovne škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. Online upitnik se nalazi na https://www.knjiznica.hr/mhk-kviz/ a kod njegova popunjavanja potrebno je poslužiti se u pitanjima označenim online izvorima i sljedećim knjigama:

1. Jasminka Tihi-Stepanić: Ljeto na jezeru Čiču

2. Ivana Guljašević Kuman: Drugačija

3. Vlasta Golub: Eva, mala žena

Rok za slanje upitnika je 25. 10. 2019.

Svi točno popunjeni upitnici sudjeluju u izvlačenju koje će biti organizirano koncem listopada u Hrvatskom centru za dječju knjigu u Zagrebu. Kao nagrada, dva učenika, sudionika Nacionalnog kviza u Subotici, putovat će u Zagreb na završnu svečanost i izvlačenje glavnih nagrada koje se organizira 14.11.2019. u Zagrebu a planiran je i posjet Sajmu knjiga INTERLIBER u Zagrebu. Za ostale sudionike Gradska knjižnica Subotica pripremit će 15 utješnih nagrada. Popis nagrađenih bit će objavljen najkasnije do 5. 11. 2019. godine.

 

Foto galerija

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“