Vijesti

3.5.2023.

Nacionalno natjecanje „Čitanjem do zvijezda” za osnovce

Nacionalna razina Nacionalnog projekta za poticanje čitanja, natjecanje u znanju i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” za učenike osnovnih škola bit će održana u petak, 5. svibnja 2023. godine u Čakovcu, Hrvatska. Pored brojnih ekipa iz cijele Hrvatske na ovom natjecanju u kategoriji kviza znanja sudjelovat će i učenici OŠ „Matko Vuković” iz Subotice: Karlo Kujundžić, Nikolina Mačković i Olja Mataija dok će se u kategoriji kreativnog uratka, plakata, natjecati Sara Dulić iz OŠ „Vladimir Nazor” iz Đurđina.

Organizatori ovog kviza za poticanje čitanja su Knjižničarsko društvo međimurske županije, a u Subotici ga je provela Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ”.

Ovogodišnja tema natjecanja „Čitanjem do zvijezda” za osnovne škole bila je „Volim London” a učenici su trebali pročitati tri knjige. Ovim posljednjim natjecanjem bit će završen projekt za poticanje čitanja i kreativnosti „Čitanjem do zvijezda” za učenike osnovnih škola za školsku 2022./23. godinu u kojem su sudjelovali i učenici koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku u Subotici, Maloj Bosni, Tavankutu i Đurđinu.

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“