Vijesti

22.5.2023.

Dodjela nagrada srednjoškolcima- „Mreža čitanja”

U četvrtak, 25. svibnja 2026. godine u novoj čitaonici Gradske knjižnice Subotica s početkom u 18 sati bit će organizirana svečana dodjela nagrada i diploma subotičkim srednjoškolcima koji su tijekom protekle školske 2022./2023. godine sudjelovali u kvizu znanja i kreativnosti „Mreža čitanja”. Ovo natjecanje u Hrvatskoj organizirala je Hrvatska mreža školskih knjižničara a provedbu u Subotici su realizirali Gradska knjižnica Subotica u suradnji s NIU „Hrvatska riječ” koji su i pripremili zahvalnice i prigodne nagrade za 28 učenika subotičke Gimnazije „Svetozar Marković”, Politehničke i Medicinske škole koji nastavu pohađaju na hrvatskom jeziku. U odnosu na prošlu školsku godinu ove je bilo čak deset više prijavljenih učenika a od ukupno tri razine natjecanja, na posljednju, treću, nacionalnu razinu, plasiralo se čak 14 srednjoškolaca iz Subotice, što je zavidan uspjeh.

Najavljenim programom bit će obilježen završetak još jedne sezone ovog interesantnog kviza za poticanje čitanja za srednjoškolce u našem gradu koji je realiziran u tri razine natjecanja i dvije kategorije- online test znanja ili multimedijski uradak. Tema kviza „Mreža čitanja” protekle školske godine bila je „U mreži različitosti” te su učenici čitali sljedeća književna djela: Jelena Kastaneti (Živjeti), Leigh Bardugo (Šest vrana) iMiro Morović (Voštani princ).

 

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“