Vijesti

1.2.2024.

„Čitam i skitam”

„Čitam i skitamje kviz Gradske knjižnice Subotica za poticanje čitanja namijenjen učenicima osnovnih škola. Sudjelovanje je individualno a uvjet je članstvo u Gradskoj knjižnici Subotica, Dječjem odjelu ili nekom od ogranaka.

Upute za provedbu kviza: 
  • Kviz se organizira svake godine u veljači i ožujku.
  • Dobne skupine:

- učenici osnovne škole od 1. do 4. razreda

- učenici osnovne škole od 5. do 8. razreda

  • Svakoj dobnoj skupini ponuđeno je po tri bajki ili ulomaka. Uz njih, pripremljen je i upitnik sa zadacima kao i formular za osobne podatke. Upitnik se može preuzeti na Dječjem odjelu Gradske knjižnice Subotica ili u svim ograncima.
  • Nakon što sudionik pročita jednu od tri ponuđenih priča za niže odjele ili jedan od tri ponuđenih ulomaka za više odjele, potrebno je popuniti upitnik i predati ga na Dječji odjel ili neki od ogranaka. Za više odjele ulomci iz knjiga bit će dostupni i na mrežnoj stranici knjižnice.
  • Rok za predaju upitnika je 28. ožujka 2024. godine.
  • Svi ispravno popunjeni upitnici bit će uključeni u izvlačenje, koje će biti organizirano 4. travnja 2024. godine, kada ćemo obilježiti Međunarodni dan knjige za djecu. Svi sudionici imaju jednake šanse osvojiti neku od brojnih nagrada.
  • Popis nagrađenih učenika bit će objavljen u sredstvima javnog informiranja, školama, na Dječjem odjelu, ograncima, te mrežnoj stranici Gradske knjižnice Subotica (subiblioteka.rs) i Facebook profilu (Gradska biblioteka Subotica-nova). 

Želimo vam puno uspjeha!


 


 

 
Naslovnica Usluge Kontakt Radno vrijeme
O nama Vijesti Aktivnosti Posudbeni odjel za odrasle Dječji odjel Matična služba Znanstveni odjel Digitalna knjižnica Naša izdanja Zavičajna zbirka Stara i rijetka knjiga Bibliotečka mreža Dani Dezsőa Kosztolányija Književni KIŠobran Dani Balinta Vujkova Američki kutak Kviz „Čitam i skitam“