Mi történt nálunk?

2011.9.20.

Vidám csapdák

Mint minden évben, a szabadkai Városi Könyvtár idén is résztvesz a zágrábi Városi Könyvtár szervezésében megrendezett Nemzeti olvasásnépszerűsítő vetélkedőn, amellyel a gyermekek olvasási szokásaira próbálják serkenteni. A vetélkedőt a Horvát könyvhónap alkalmából Horvátország szerte megrendezik, s a küldöldi könyvtárak, iskolák, művelődési egyesületek révén az országhatáron túl is bevonják a horvát gyermekeket. Szabadkán a Nemzeti vetélkedőt a szabadkai Városi Könyvtár realizálja a horvát tannyelvű iskolák bevonásával.

Idén Vidám csapdák címmel rendezik meg a vetéledőt Grigor Vitez születésének 100. évfordulója tiszteletére, s most először internetes úton lehet bekapcsolódni a játékba a http://www.knjiznica.hr/kviz linkről. Részvételi joga van minden általános iskolásnak I-VIII. osztályos korig, akik horvát nyelven tanulnak. A kérdések Grigor Vitez műveire vonatkoznak.

MEGFEJTÉSI ÚTMUTATÓ: OLVASS, OLDD MEG A TALÁLÓS KÉRDÉSEKET ÉS VÁLASZOLJ A KÉRDÉSEKRE, ÚGY, HOGY A FELKÍNÁLT VÁLASZOKBÓL VÁLASZTASZ.

A válaszokat mindaddig lehet módosítani, amíg el nem küldöd. Jól át kell gondolni a válaszokat, mivel csak egyszer lehet elküldeni. A válaszokat bármely számítógépről el lehet küldeni, azzal, hogy fel kell tüntetni a szabadkai Városi Könyvtár nevét, mivel az bonyolítja le a jutalmazást. Azok a kérdőívek, amelyeken nincs feltüntetve a Városi Könyvtár Szabadka mint közvetítő, nem vesznek részt a sorsolásban.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ 2011.10.25.

Minden helyesen kitöltött, a szabadkai Városi Könyvtár nevével ellátott kérdőív résztvesz a zágrábi Horvát Gyermekkönyv Központban október végén sorra kerülő sorsolásban. 2 fődíj a szabadkai résztvevőket illeti, akik elutazhatnak Zágrábba az INTERLIBER Könyvvásárra, amelyre 2011. november 10-én kerül sor, s itt a Nemzeti vetélkedő ünnepi záróműsorán átvehetik jutalmukat. A többi résztvevő vigaszdíjat érdemel

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"