Mi történt nálunk?

2012.4.2.

Kosztolányi-talány

2012. március 30-án másodízben került megrendezésre Szabadkán a Városi Könyvtárban a Kosztolányi-talány elnevezésű vetélkedő, amely a Kosztolányi Napok rendezvénysorozat egyik programja.

A résztvevő négyfős csapatok térkép és feladatlap segítségével Kosztolányi Dezső és Csáth Géza nyomait kutatva járták Szabadka utcáit. A feladatlapon kódok/idézetek, képek szerepeltek, amelyek segítségével fel kellett ismerni az adott helyet. A Városi Múzeumban, A Svetozar Markovic gimnáziumban és Csáth novelláiból ismert varázsló utcája elején újabb feladatok várták a gyerekeket.

A vetélkedő nem ért véget miután visszaértek a könyvtárba, a kapott novellák egyikét kellett fényképpel illusztrálniuk.

A fényképeket másnap, szombaton kapták kézhez, s ekkor következett a vetélkedő utolsó pontja - a kapott eszközök, színes papír, tinta, festék, szalvéta, ragasztó... és kreativitásuk felhasználásával albumot kellett készíteniük.

A verseny végén összesítették az írásbeli feladatok és az album eredményét, így jött létre a sorrend:

DÍJAZOTTAK: 1. DÍJ: Svetozar Markovic Gimnázium, Szabadka: Tőke Adrienn, Lódi Csilla, Rédler Natália, Ladóczki Judit

2. DÍJ: Dositej Obradović Gimnázium és Közgazdasági Középiskola, Bácstopolya: Majlát Edit, Bábi Emese, Prokecz Lídia, Papp Orsolya ÉS Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium, Zenta: Adankó Edina, Hévízi Heléna, Nagy Henrietta és Simonyi Máté.

3. DÍJ: Svetozar Markovic Gimnázium, Szabadka: Szedlár Ágnes, Reéb Zsófia, Rizsányi Attila, Huszka Lilla

Az eredmény is bizonyítja, hogy a szabadkaiak mellett a vidéki tanulók is magukénak érzik Kosztolányit és Csáth Gézát, s mindenkinek megadatik az élmény, hogy irodalmi helyszíneket bejárva ismerje meg nagyjainkat.

 

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"