Mi történt nálunk?

2009.5.20.

A horvát tannyelvű tagozatokra járó gyermekek találkozója Željka Horvat Vukelja írónővel

A szabadkai Városi Könyvtár a Szerbiai Művelődési Minisztérium, a Horvát Konzulátus, a Vajdasági Horvátok Művelődési Intézetének és a Horvát Nemzeti Tanács támogatásával 2009. május 19-én és 20-án Željka Horvat Vukelja horvátországi írónővel szervezett író- olvasó találkozót.

A két nap folyamán összesen hét bemutatkozó előadáson vehettek részt a helybeli horvát tannyelvű tagozatokra járó diákok. Első napon Željka Horvat Vukelja a Marija Petković Sunčica óvodában szerepelt, majd a Városi Könyvtárban a szabadkai Matko Vuković és a Szent Száva Általános Iskola diákjaival találkozott. Ezen a napon az írónő még ellátogatott az Ivan Milutinlović Általános Iskolába, s a Svetozar Marković Gimnáziumba. Második napon a vendég írónő a tavankúti Matija Gubec, a györgyéni Vladimir Nazor s a kisboszniai Ivan Milutinović általános iskolákban tett látogatást, ahol az iskolás diákok mellett az óvódások is jelen voltak.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"