Mi történt nálunk?

2009.10.29.

Kalandozás Könyvországban és a dinoszauruszok világában

Idén II. alkalommal szervezte meg a Városi Könyvtár a Kalandozás Könyvországban című olvasásnépszerűsítő vetélkedőt. Jutalomként 103 ajándékot sorsoltunk ki a résztvevők között: 15 ingyenes könyvtári tagságot, 45 könyvet, 1 kerékpárt és 42 tanuló részére egynapos belgrádi kirándulást.

A kirándulásra 2010. október 29-én került sor, amelyen a gyermekek megtekinthették az Argentina dinoszauruszai c. kiállítást. Ez a kiállítás bemutatja az egykor Dél-Amerikában élt dinoszauruszok csontjait, tojásait. Érdekes volt látni a csontvázakat, amelyeket eddig csak filmeken láthattunk. Kísérőrendezvényeken is részt vehettek a gyerekek. Volt számukra dinoszauruszt ábrázoló óriáskirakójáték, a bátrak kiprobálhatták, milyen volt bébi-dinoszaurusznak lenni a születésük előtt, ugyanis beleülhettek egy dinoszaurusztojásba. Azt is kipróbálhatták, milyen volt az óriáshüllők látása, ugyanis a szemük kétoldalt helyezkedett el. A kisebbek festhettek, rajzolhattak, a nagyobbak pedig az evolúció elméletével is megismerkedhettek.

A kiállítás belépője mellé ajándékként járt egy-egy belépő a Természettudományi Múzeumba. amelynek egyik állandó kiállítása halakat mutat be. Sok olyan halat láthattunk, amelyeket eddig csak filmekből vagy rajzfilmekből ismertünk, például piranját, cápát, repülőhalat, vizicsikót... A kiállítás vezetői elmesélték, hogy hogyan készítik a halpreparátumokat: a halak bőrét egy erre méretezett vázra húzzák rá, s így keltenek élethű hatást. A tartalmas délelőtt után a várban töltöttünk egy kis időt, majd élményekkel gazdagodva indultunk haza Szabadkára.

Érdemes volt ezen az olvasásnépszerűsítő vetélkedőn résztvenni, mert a Könyvországbeli kalandozást a szerencsés nyertesek számára a kalandozás a Tudományok Világában kirándulás követte a Városi Könyvtár és a szponzorok jóvoltából.

A kirándulást lehetővé tették:

Subotica-trans Utasszállító Közvállalat,
a Millenium Biztosító.

A vetélkedő fődíját, a kerékpárt Venera Bike ajándékozta

A könyvjutalmak egy részét a Plato és a "Danilo Kiš" könyvesboltok ajándékozták.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"