Mi történt nálunk?

2018.11.23.

Könyvtárosok ismét vendégségben

A Pélmonostori Városi Könyvtár munkatársai Krunoslav Mijatov és Rabbi Zsolt könyvtárosok a Szabadkai Városi Könyvtár vendégeként horvát nyelven tartottak foglalkozást 2018. november 22-én a szabadkai „Marija Petković Napsugár” és a „Marija Petković Gyöngy“ óvodákban. Ezáltal tovább ápoltuk a „Könyvtárosok vendégségben“ projektet.

A „Könyvtárosok vendégségben“ határon átnyúló projekt közös projekt a Pélmonostori Városi Könyvtár, a Horvátországi Magyarok Központi Könyvtára, Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ Baja, valamint a Szabadkai Városi Könyvtár között.

A Könyvtárosok vendégségben projekt fő célja a kisebbségek nyelvén történő tudás gyarapítása, játék és ismeretségek bővítése. (Horvátok Magyarországon és Szerbiában, valamint Magyarok Horvátországban és Szerbiában).

A projekt szerint előadások Magyarországon, Szerbiában és Horvátországban azokban az óvodákban és általános iskolákban folynak, ahol a kisebbségek nyelvén vannak az előadások.

A projekt másodlagos célja a könyvtárközi kapcsolatok fenntartása, fejlesztése és a tapasztalatok átadása.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"