Mi történt nálunk?

2018.11.19.

A képzelet szárnyán az örökségig, és még Zágrábig is

Mint a Zágráb Város Könyvtárai által szervezett A képzelet szárnyán az örökségig olvasásnépszerűsítő kvíz szabadkai győztesei, Mila Kujundžić (Ivan MilutinovićÁ.I. Szabadka) ésKatarina Ivanković Radaković (Matko VukovićÁ.I. Szabadka) 2018. november 14-től 16-ig Zágrábban tartózkodhattak.

A Szabadkai Városi Könyvtár szervezésében a horvát fővárosban való három napos tartózkodásuk alatt meglátogatták, többek között, a Határon Túli Horvátok Központi Állami Hivatalát, a Zágráb Város Könyvtárai Gyermekosztályát, az INTERLIBER Könyvvásárt és Zágráb számos látványosságát is megtekinthették a szakavatott idegenvezető kalauzolásával, moziban voltak, valamint egy koncerten a Lisinski Hangversenyteremben, stb.

A legjelentősebb esemény mindenképpen A képzelet szárnyán az örökségig című vetélkedő fődíjainak az ünnepélyes kisorsolása volt a Nemzeti- és Egyetemi Könyvtárban november 15-én, a Horvát Könyvhónap lezárulásának napján. Ez alkalommal Mila Kujundžić és Katarina Ivanković Radaković személyesen találkozhattak a kvízben szereplő művek szerzőivel, Snježana Babić Višnjićtyel,Nena Lončarral ésMelita Rundekkel.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"