Mi történt nálunk?

2018.12.3.

Szabadkai példaértékű gyakorlat bemutatása Zaprešićben

A Szabadkai Városi Könyvtár horvát részlege, mint az egyéni- és társadalmi fejlődés helyszíne

címmel tartott előadást meghívott előadóként Bernadica Ivanković főkönyvtáros, a Szabadkai Városi Könyvtár kulturális programjainak szervezője a Zaprešićben (Horvátország) megtartott szakmai tanácskozáson. A tanácskozást a Zágráb Város Könyvtárai kötelékébe tartozó zaprešići Ante Kovačić Városi Könyvtár szervezésében 2018. november 30-án tartották meg.

A könyvtárak már jóideje nem csak könyvkölcsönzésre szolgálnak. A korszerű könyvtárak számos programot kínálnak, amelyeken nagyszámú felhasználó vesz részt, és a könyvtár az individuumok és csoportok széles körének nyújtanak egyéni fejlődési lehetőséget. A hobbi, barátkozás, különféle aktivitások segítenek az emberek izolációjának, depressziójának és szorongásának az enyhítésében, valamint segítenek az önbecsülés fejlesztésében. A szervezők a felhasználók és potenciális felhasználók közösségge formálásának és a társadalmi- emocionális fejlődésének aspektusait szerették volna bemutatni a könyvtár tevékenysége során. A tanácskozás témája ebből kiindulva: A könyvtár, mint az egyéni és társadalmi fejlődés helyszíne.

A szabadkia példaértékű gyakorlat bemutatása mellett a tanácskozáson könyvtárosok, pszichológusok, szociológusok és más szakemberek előadásai hangzottak el, a következő helységekből: Split,Verőce, Pélmonostor, Nekcse, Szamobor, Nagygorica, Karlóca, Zaprešić és Zagráb. Összesen húsz előadás hangzott el.

A tanácskozás hozzájárult a társadalmi kapcsolati kötelékek létrejöttéhez-, illetve fejlődéséhez a könyvtáros világon belül, és minden előadó kihangsúlyozta a könyv és az olvasás szerepét az élet minden életszakaszában.

 

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"