Mi történt nálunk?

2019.2.1.

Megtartották az Olvasással a csillagokig vetélkedő iskolák közötti döntőjét

Olvasással eljuthatunk a csillagokig is, ezt azok a a szabadkai, kisboszniai, györgyéni és tavankúti felősök is megtapsztalták, akik horvát tannyelvű tagozatba járnak. Ők idén is részt vettek azon a tudás- és kreativitásvetélkedőn, melynek jelképes elnevezése Olvasással a csillagokig.

A kvíz szervezője a Horvát Iskolakönyvtárak Hálózata, míg Szabadkai részről immár negyedik alkalommal a Szabadkai Városi Könyvtár a lebonyolító, a Horvát Nemzeti Tanács támogatásával. Idén az iskolai döntőkre január 30-án került sor a szabadkai Matko Vuković és az Ivan Milutinović általános iskolákban, a tavankúti Matija Gubec Általános Iskolában, valamint a györgyéni Vladimir Nazor és a kisboszniai Ivan Milutinović általános iskolákban.

A tudás tesztjén 24 diákból 18 jutott tovább az iskolák közti vetélkedőre, mely márciusban a Szabadkai Városi Könyvtárban lesz megtartva.

A nyár mesét mesél az idei kvíz témája az általános iskolásoknak , melyhez a következő irodalmat kell elolvasniuk:

1. Julijana Matanović: Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom

2. Jasminka Tihi-Stepanić: Ljeto na jezeru Čiču

3. Erich Kästner: Blizanke

Valószínűleg az irodalom jó választása is hozzájárult ahhoz, hogy a vetálkedőre idén is sok diák jelentkezett. A tudásfelmérő mellett néhányan idén plakátkészítéssel is próbálkoznak.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"