Mi történt nálunk?

2020.3.9.

Könyvtárosok vendégségben

A Könyvtárosok vendégségben elnevezésű program keretében 2020. március 5-én a Pélmonostori Városi Könyvtár két munkatársa látogatóba érkezett Szabadkára. Krunoslav Mijatov és Rabi Zsolti volt a vendég. A szabadkai könyvtár gyermekosztályának könyvtárosaival közösen ellátogattak a Marija Petković Sunčica és a Marija Petković Biser horvát óvodákba. Különböző foglalkozásokat tartottak a kicsinyeknek; sor került meseolvasásra, pantomimjátékokra, találós kérdésekre, és még sok más játékra, úgyhogy mindenki jól szórakozott. Az idősebb gyerekek régi barátként üdvözölték a pélmonostori könyvtárosokat, hiszen már az előző években is találkoztak velük.

A Könyvtárosok vendégségben elnevezésű programban három ország három intézménye vesz részt: a Pélmonosti Városi Könyvtár Horvátországi Magyarok Központi Könyvtára, a bajai Ady Endre Városi Könyvtár és a Szabadkai Városi Könyvtár. Minden évben felkeresnek egy horvát óvodát Szerbiában és Magyarországon, valamint egy magyar óvodát Horvátországban, ahol foglálkozásokat, közös játékokat szerveznek a kicsiknek, miközben tanulnak egymástól, barátkoznak és újabb közös könyvtári programot beszélnek meg. Egy-egy ilyen találkozó kitűnő lehetőség a barátságok elmélyítésére, és a további eredményes együttműködés megszervezésére.

A következő esemény májusban lesz, amikor a bajai és a szabadkai könyvtárosok Pélmonostorra látogatnak majd.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"