Mi történt nálunk?

2020.6.30.

Az Olvasással a csillagokig vetélkedő középiskolás résztvevőinek díjkiosztója

Azok a középiskolások, akik a 2019/2020-as tanév során részt vettek az Olvasással a csillagokig vetélkedőn 2020. június 29-én a Szabadkai Városi Könyvtárban átvehették a díjaikat és az elismeréseket.

Mint az előző években is a vetélkedő a középiskolások részére online lett megszervezve, így a tanulók be tudták fejezni a versenyt, nem úgy, mint az általános iskolások, akik a járványhelyzet miatt csak az első fordulón vettek részt.

Az idén a középiskolások vetélkedőjének témája A sci-fi irodalom fiataloknak volt és mint az előző években is két részből állt: a tudásfelmérő kvízből és a multimediális munkából. Az elmúlt tanév vetélkedője három fordulójának valamelyikén a Svetozar Marković Gimnázium, a Politechnikai Középiskola és az Egészségügyi Középiskola összesen 23 tanulója vett részt: Luka Mrkaljević, Adriana Sakač, Kristina Vuković, Josipa Dulić, Tomislav Huska, Josipa Kujundžić, Dražen Vidaković, Zdenko Ivanković, Luka Prćić és Daniel Kujundžić a Svetozar Marković Gimnázium tanulói, Dino Avdić, Dunja Kašić, Lea Pećerić, , Marko Konkolj, Nikolina Matić és Dario Vojnić Hajduk a Politechnikai Középiskola tanulói, valamint Božana Vujačić, Dunja Vojnić Hajduk, Marina Damljanović, Rahela Šteković, Teodora Irge és Josipa Horvacki az Egészségügyi Középiskola tanulói.

A könyvtárban megtartott rendezvényen a felkészítő tanárok, a horvát nyelvtanárok és az iskolák képviselői is részt vettek.

Az Olvasással a csillagokig elnevezésű tudás- és kreativitás vetélkedőt, melyet egész Horvátországban megtartanak, a Horvátországi Iskolakönyvtárak Hálózata szervezi, míg a Szabadkai Városi Könyvtár öt éve csatlakozott, idén a Hrvatska riječ Újságkiadó Intézmény támogatásával.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"