Mi történt nálunk?

2020.11.16.

Könyvtárosok vendégségben idén virtuálisan

Igaz, hogy a járványhelyzet miatt korlátozottan utazhatunk külföldre, de ez nem jelenti azt, hogy nem is barátkozhatunk. Ahogy annyi más pályázat és program, úgy a Könyvtárosok vendégségben is idén a virtuális térben valósult meg. A Könyvtárosok vendégségben három ország könyvtárainak, a Pélmonostori Városi Könyvtár - Horvátországi Magyarok Központi Könyvtára és a partnerkönyvtáraknak, a Szabadkai Városi Könyvtárnak, valamint Mohács, Baja és Kecskemét könyvtárainak közös programja. A könyvtárosok évről évre feleresik egymást és az országban élő kisebbség nyelvén előadásokat tartanak az iskolákban, óvodákban. Idén novemberben a Szabadkai Városi Könyvtár a világhálón keresztül látta vendégül a pélmonostori könyvtárosokat, akik a szabadkai és környékbeli iskolák horvát tagozatainak tartottak foglalkozásokat. Ugyanakkor a szabadkai könyvtárosok is „ellátogattak” a pélmonostori szerb anyanyelvű diákokhoz. Magyarországon is hasonlóképpen realizálták a műhelyfoglalkozásokat.

De mit is csináltunk idén?

Változatos foglalkozásokra került sor. Meséket olvastunk, meséket szőttünk, mesefilmeket néztük, valamint olyan nyelvtörő versolvasási gyakorlatokra is sor került, melyekben a cs, zs és s hangok gyakran szerepeltek. Igaz, hogy idén másképp barátkoztunk, de nem kevésbé érdekesen. A felvételek megtekinthetők az említett könyvtárak FB profiljain.

Reméljük, jövőre ismét élőben találkozhatunk!

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"