Mi történt nálunk?

2021.4.10.

Könyvtár a szabadban


A Szabadkai Városi Könyvtár szervezésében 2021. április 10-én a palicsi könyvtár mögötti parkban, a járványügi előírások betartása mellett, megtartották a Könyvtár a szabadban elnevezésű projekt első programját. Az első foglalkozás témája Palics történelme – a park rendezése – a táj feltérképezése, előadó Dragan Rokvić, a könyvtár igazgatója volt.
A projektet Dragan Rokvić, Bognár Irén és Omerović Heléna főkönyvtárosok vezetik. A projekt keretében a palicsi könyvtár mögötti szabad tér új funkciót nyer, amelyet irodalmi parkká és zöldellő kertté szeretnénk varázsolni, ahol természetes környezetben, szabad levegőt szívva, irodalomról, természetről, könyvekről, történelemről, palántákról és sok egyébről beszélgethetünk, vitázhatunk és véleményt- valamint növényeket- cserélhetünk, de zenét is hallgathatunk. Ezenkívül Palics kulturális palettáját is szeretnénk színesebbé tenni, funkcióba helyezni a tóparton a Zenepavillont, és más helyszíneken is programokat rendezni. A tervek szerint a Zeneiskola és más művelődési-, illetve oktatási intézmény   is csatlakozik a programokhoz. Ezentúl szombat délelőtt a palicsi könytár várja a látogatókat az épülete mögötti kis parkba.
 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"