Mi történt nálunk?

2021.4.19.

Bemutattuk a Kalandozás Könyvországban kvízt az Első nemzetközi online konferencia a kultúrában és az oktatásban történő digitális transzformációról keretében

A Szerbiai Könyvtárosok Egyesületének A könyvtárak digitális transzformációja szekciójának szervezésében 2021. április 14-étől 16-áig megrendezésre került az Első nemzetközi online konferencia a kultúrában és az oktatásban történő digitális transzformációról (1st International Online Conference on Digital Transformation in Culture and Education), https://digital.bds.rs/conference-2021/. A konferenciát Christin Mackenzie, az IFLA elnöke nyitotta meg.

A háromnapos előadássorozatot, melyre a ZOOM alkalmazás segítségével online került sor, a YouTube csatornán a világ több térségéből követhették az érdekeltek. Összesen 43 államból 726-an jelentkeztek be a három nap folyamán, míg az első napon mintegy 300-an kapcsolódtak a ZOOM aplikációhoz, a YouTube csatornán keresztül pedig 1300-an tekintettek bele az előadásokba. Az 24 állam 53 előadója közt volt Bernadica Ivanković, Marijana Tenodi és Omerović Heléna is, a Szabadkai Városi Könyvtár főkönyvtárosai. Előadásuknak címe A Kalandozás Könyvországban kvíz digitális transzformácója. Az előadók munkái az idei év folyamán a Zenodo platformon megjelenő tanulmánygyűjteményben lesznek olvashatók.

A három nap anyaga a következő linkeken megtekinthető:

1. naphttps://www.youtube.com/watch?v=Q5y54BA6UD4

2. naphttps://www.youtube.com/watch?v=jTkaO5daLcE

3. nap https://www.youtube.com/watch?v=XQrU0N9q5l8

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"