Mi történt nálunk?

2021.7.7.

Megkezdtük a Nyár a könyvtárban programsorozatunkat

 
A Nyár a könyvtárban programsorozat keretében 2021. július 6-án műhelyfoglalkozásokat indítottunk a kis könyvtárosok számára. Az első találkozón a Gyermekosztály tájékoztató könyvtárosai bemutatták a gyerekeknek a Szabadkai Városi Könyvtár minden részlegét, végigjárták azokat a termeket is, ahová különben csak a könyvtárosok léphetnek be. Beszélgettek a gyerekek elvárásaikról és arról, hogy mi vár rájuk, ha keddenként és csütörtökönként rendszeresen eljönnek a foglalkozásokra. A kis könyvtárosok ez alkalommal megtudták hány könyve van a Szabadkai Városi Könyvtárnak, hogyan „érkezik” a könyv a polcra, ahol az olvasók megtalálják őket, hol található a „könyvkórház”, milyen pecsétek vannak a könyveken és más érdekes dolgokat a könyvtárosi munka világából.
Az elkövetkező foglalkozásokon a könyvtárosi munka alapjairól beszélgetünk, a könyvek kikölcsönzésének folyamatáról vonalkódolvasó segítségével és egyéb érdekes foglalkozásokra kerül sor, például kreatív műhelyek, a város történetének megismerése, táncműhelyek, társasjátékok és meseolvasás is lesz. A foglalkozások minden kedden és csütörtökön a Gyermekosztályon 17-től 18 óráig lesynek megtartva. Vár a Nyár a könyvtárban!
 

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"