Mi történt nálunk?

2021.6.15.

Kiosztották a nyereményeket az Olvasási hálózat elnevezésű vetélkedő résztvevőinek

Az, hogy a fiatalok körében az olvasás mennyire populáris nagy mértékben függ a hozzáállástól, a felajánlott irodalomtól és lehetőségektől. Ezt bizonyítja az Olvasási hálózat tudás- és a kreativitáskvíz is, melyet az elmúlt tanévben a Horvátországi Iskolakönyvtárak Hálózata, míg Szabadkán, a Szabadkai Városi Könyvtár és a Hrvatska riječ Újságkiadó Intézmény szervezett. A 2020/2021-es tanévben 576 diák vett részt ezen az érdekes vetélkedőn, köztük 16 szabadkai középiskolás is, akik horvát tannyelvű tagozatba járnak a Svetozar Marković Gimnáziumba, a Politechnikai Iskolába és a Egészségügyi Középiskolába. Közülük heten jutottak tovább az utolsó, harmadik, országos szintű versenyre. A Szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében 2021. június 14-én megszervezték az Olvasási hálózat vetélkedő valamennyi résztvevőjének találkozóját, hogy egy újabb sikeres évad végén beszélgessenek, benyomásokat cseréljenek és jutalomban részesüljenek: könyveket és okleveleket kaptak az elért sikereikért. A könyvtárban tartott ünnepségen köszönőleveleket kaptak a mentorok is, az anyanyelvtanárok is, valamint azon iskolák képviselői, ahol a vetélkedő megvalósult.

Az Olvasási hálózat verseny témája ebben a tanévben a Könyv, könyvesbolt, könyvtár volt és online tudásfelmérésből és plakátkészítésből állt. A verseny három fordulójának mindkét témakörében 16 szabadkai diák vett részt: a Svetozar Marković Gimnázium, az Egészségügyi Középiskola és a Politechnikai Iskola horvát tagozatos tanulói. A tanulóknak a következő műveket kellett elolvasniuk: Nina George - Mala pariška knjižara, Veronica Henry - Kako pronaći ljubav u knjižari i Amy Meyerson - Nebo puno knjiga.

Az idei versenytők a következők:

Svetozar Marković Gimnáziumból: Melisa Gadžur, Ivan Huska, Anđela Kujundžić, Marija Milodanović, Iva Ivković Ivandekić, Luka Mrkaljević, Zdenko Ivanković, Josipa Dulić, Dražen Vidaković, Lucia Mamužić, Sara Vuković és Josipa Kujundžić.

Az Egészségügyi Középiskolából: Jana Mihajlović, Božana Vujačić és Josipa Horvacki.

A Politechnikai Iskolából: Dario Vojnić Hajduk.

Felemelő volt együttműködni ezekkel a fiatalokkal, akik bebizonyították, hogy a könyvnek és az olvasásnak van jövője.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"