Balint Vujkov Napok

2008.10.25.

VII. Balint Vujkov Napok

Az idei rendezvény a horvát kiadók mini könyvkiálltásával kezdődött. A kiadók a Városháza előcsarnokában állították ki könyveiket. Másnap a Horvát Művelődési Központban mintegy 400 általános iskolás vett részt a Népköltészet az iskolában című programban. A tavankúti Matija Gubec Általános Iskola diákjai a Razlinkavi zec című darabot mutatták be Marica Skenderović rendezésében.

Az előadás előtt bemutatták a Mali diplomat című könyvet, amely gyerekek számára íródott színdarabok gyűjteménye.

A Városi Könyvtárban mutatták be Balint Vujkov "Šaljive narodne pripovijetke" című könyvet a Hrvatska riječ gondozásában. A tudományos tanácskozás témája a Dunamenti horvátok költészete és Balint Vujkov gyűjtése.

A sorrendben hetedik Balint Vujkov Napok szervezőbizottsága ebben az évben először osztott az irodalmi tevékenység terén elért kimagasló eredményekért Balint Vujkov Dida elnevezéssel életműdíjat. A művészeti alkotásból és pénzjutalomból álló díjat az ismert irodalmár és közéleti személyiség, Lazar Merković vehette át.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"